Ezine.bg»Рецепти»Ястия с месо»Карантия»Агнешки дреболии на фурна със зеленчуци

Агнешки дреболии на фурна със зеленчуци

Севда АндрееваСевда Андреева
Джедай
1k969957
Агнешки дреболии на фурна със зеленчуци2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
45 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
105 мин.
Порции
6
"Оказва се, че тези агнешки дреболии на фурна със зеленчуци са най-прекият път към мъжкото сърце Не вярвате ли?"

Необходими продукти

  • агнешки чревца - ½ кг, сварени
  • шкембе - 400 г, сварено
  • кисели краставички - 300 г
  • моркови - 300 г
  • гъби - 400 г, стерилизирани
  • лук - 1 връзка, пресен
  • масло - 125 г
  • магданоз - ½ връзка
  • бяло вино - 100 мл
  • чесън - 3 - 4 скилидки
  • дафинов лист - 1 бр.
  • кимион - 1 ч.л.
  • черен пипер - 1 ч.л.
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • сол - на вкус
  • кашкавал - настърган
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарязваме морковите и лука на ситно и ги задушаваме с маслото в тавичка във фурната да омекнат.

Нарязваме краставичките, чесъна, гъбите и магданоза и ги прибавяме към тях.

Слагаме сварените чревца и шкембе, нарязани на дребно, подправяме със сол, черен и червен пипер, кимион и дафинов лист.

Заливаме с бульона от варените дреболии и виното и запичаме в умерена фурна.

Накрая се поръсва с малко кашкавал и се връща във фурната, колкото само да се разтопи.

По желание ястието може да се приготви с картофи (около 3 бр.)

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: