Ориз с гъби на фурна

ЕфросияЕфросия
Джедай
30
1
05/04/2011
"Най-ароматното, бързо и лесно за приготвяне ястие, което можем да предложим на начинаещите кулинари "
Приготвяне20 мин.
Готвене45 мин.
Общо65 мин.
Порции5-6
Сготви+1 точка
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо13 311
  • Преглеждания за месеца105
  • Преглеждания за седмицата2
  • Коментари2 пъти
  • Рейтинг4.8 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Накиснете ориза за 15 минути във вода. Нарежете лука, праза и гъбите. Загрейте в дълбок съд масло и задушете първо лука, праза и накрая добавете гъбите, след което и сметаната. Когато поомекнат, добавете сол, черен пипер и индийско орехче.

Отцедете ориза и го изсипете към останалите продукти. Разбъркайте за половин минута и изсипете в намазнена тава за печене. Поръсете с натрошения бульон, при желание добавете още от подправките и долейте няколко чаши гореща вода (почти до края на тавата).

Сложете ориза да се пече в предварително загрята на 200 фурна, докато течността се изпари.

Рейтинг

5 4
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (2)

Изпрати
Delfina
Delfina
14.09.2013 15:07
Нищо общо между снимката и ястието, с изключение на ориза
2
0
:)
:)
14.09.2013 12:56
"няколко чаши вода" по точно не може да бъде!!! Благодарско!!!
2
0