Ezine.bg»Рецепти»Сосове»Сос за месо»Марсилски сос от пилешки дробчета

Марсилски сос от пилешки дробчета

Марина НордМарина Норд
Новак
1k48627
Марсилски сос от пилешки дробчета2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
60 мин.
Порции
6
"Готови ли сте за малко висши пилотаж в кухнята - великолепен сос от пилешки дробчета за гурме презентации"

Необходими продукти

  • пилешки дробчета - 400 г
  • брашно - 2 с.л.
  • орехи - 2 с.л. смлени
  • бяло вино - 1 ч.ч.
  • масло - 4 с.л.
  • сол - 2 щипки
  • бял пипер - 1/3 ч.л. млян
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пилешките дробчета се сваряват и се пасират.

Брашното се запържва в маслото до златисто при непрекъснато бъркане, за да не се образуват бучки. Добавя се по малко виното при непрекъснато бъркане и сместа се загрява.

Добавят се пасираните пилешки дробчета и се разбърква добре. Добавят се смлените орехови ядки, солта и белият пипер и сместа се оставя да кипне.

След това се сваля от котлона и се излива в красива сосиера. Този сос е подходящ за печено пилешко месо.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: