Ezine.bg»Рецепти»Ястия с месо»Карантия»Пилешки дробчета с пикантен сос

Пилешки дробчета с пикантен сос

IlariaIlaria
Новак
59762531
Пилешки дробчета с пикантен сос1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
60 мин.
Порции
4

Необходими продукти

  • пилешки дробчета - 1 кг
  • лук - 2 глави
  • кисели краставички - 4 бр.
  • червено вино - 200 мл младо
  • сметана - 250 мл течна, готварска
  • брашно - 1 с.л.
  • масло - 40 г
  • олио - 4 с.л.
  • магданоз - 1 връзка
  • черен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Загрейте 1 ч.л. масло и 2 с.л. олио и запържете до омекване ситно нарязания лук. В друг тиган се загрява остатъкът от олиото и се пържат до готовност пилешките дреболии, като е добре от време на време да ги разбърквате.

Готовите дробчета се заливат с червеното вино. Ястието се кипва и се вари на тих огън до изпаряването на виното. Добавя се запърженият лук, поръсва се с брашното и нарязаното на парченца масло и се разбърква добре.

Пилешките дробчета се подправят със сол и черен пипер на вкус. Прибавят се настърганите на едро ренде кисели краставици и се заливат със сметаната.

Оставете продуктите да се задушават 10 минути на тих огън под похлупак, след което ги поръсете със ситно нарязан магданоз и задушавайте още 5-6 минути.

Може да поднесете пикантните дробчета с гарнитура картофено пюре, паста или ориз.

Пилешки дробчета с пикантен сос - перфектни за любителите на лютото.

Рейтинг

4.3
54
41
32
20
10
Дай твоята оценка: