Млечна супа с грах и грисови топчета

05/04/2016
Севда Андреева
отСевда АндрееваДжедай10686
  • Приготвяне30 мин.
  • Готвене60 мин.
  • Общо90 мин.
  • Порции6
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо213
  • Преглеждания за месеца1
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сваряваме прясното мляко и пускаме в него маслото, солта и индийското орехче.

Смесваме гриса, яйцето и ситно нарязания копър и от тази смес взимаме с две мокри лъжички по малко и пускаме топчетата за 3-5 минути в горещия зеленчуков бульон докато изплуват.

Граха отцеждаме, пюрираме и заедно с киселото мляко прибавяме към прясното сварено мляко.

Подправяме със сол, захар и черен пипер. При сервиране в супата пускаме грисовите топчета и поръсваме с копър.подобни рецепти тук

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар