ezine.bg»Рецепти»Основни Ястия»Яхния»Зелен фасул яхния

Зелен фасул яхния

EfrosiaEfrosia
Джедай
9765k1123k
Зелен фасул яхния1 / 3
21/04/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
65 мин.
Порции
8
"Любителите на месцето могат да добавят към яхнията и от него, но може да си я хапнете и така!"

Необходими Продукти

  • зелен фасул - 1 кг
  • лук - 2 глави
  • чушки - 3 - 4 пиперки
  • чесън - 2 глави, големи
  • сол
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • олио - 150 - 200 мл
  • прясно мляко - 1 ч.ч.
  • домати - 2 - 3 броя, зрели
  • магданоз - 1/2 връзка
  • копър - 1/2 връзка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете и измийте зеления фасул и го нарежете. Нарежете на ситно лука и пиперките а скилидките чесън на половинки. Овкусете със сол, червен пипер и разбъркайте.

Наредете фасула на 2-3 пласта в тенджера или гърне, като между тях разпределете от зеленчуковата смес с подправките. Залейте яхнията с непълна чаша олио, 1 ч.ч. гореща вода и го сложете да ври умерен огън.

Когато фасулът започне да омеква, долейте чаша прясно мляко. Щом ястието остане с малко сос, прибавете 2-3 червени нарязани на дребно домата и наситнените магданоз и копър. Объркайте и оставете яхнията да се довари.

Рейтинг

4.5
56
44
31
20
10
Дай твоята оценка: