Начин на приготвяне
Загрейте предварително фурната на 200 градуса.
В подходяща голяма купа разбъркайте тиквата, двата вида захар и портокаловата кора, след което към тях прибавете яйцата, подправките и кондензираното мляко. Бъркайте, докато се получи хомогенна смес.
Разстелете тестото по намазнена тава, като запълните добре ъглите и страните. Изсипете тиквената смес и сложете пая първо да се пече 15 минути на 250 градуса, а после 45 минути на 180 градуса. При нужда, покрийте с фолио, ако тестото започне да потъмнява.
Поднесете тиквения пак с целувка от разбита сладка сметана.
Коментари
От редактора : тиквеното пюре, подобно на картофеното и кестеновото, се прави от предварително сварена в подсолена вода тиква.