Паниран патладжан с пълнеж

01/04/2011
тин
оттинНовак14
"Знаете ли какво трябва да направите, след като приготвите тези пълнени патладжани? Точно така, да ни поканите на гости!"
  • Приготвяне20 мин.
  • Готвене25 мин.
  • Общо45 мин.
  • Порции4
Сготви+1 точка
5 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо20 967
  • Преглеждания за месеца224
  • Преглеждания за седмицата2
  • Коментари1 пъти
  • Рейтинг4.6 от 5
  • Сготвена5

Необходими Съставки

  • патладжани - 3 бр.
  • сирене - 100 гр.
  • яйца - 2 бр. варени
  • магданоз - 2 клонки
  • сол - на вкус
  • олио - за пържене
  • брашно
  • яйца - 2 бр. сурови
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарязваме обелените патладжани на кръгчета, посоляваме. Оставяме да престоят 1 час и след това отцеждаме.

Изпържваме леко в олио. Приготвяме плънка от: натрошеното сирене, настърганите варени яйца и нарязания на ситно магданоз.

Върху половината кръгчета изпържен патладжан слагаме по малко от плънката и ги захлупваме с другата половина кръгчета патладжан.

Притискаме ги леко и овалваме в брашно, после в разбито яйце.

Пържим отново в олио от двете страни.[подобни рецепти тук]

Рейтинг

5 6
4 2
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Станислав
Станислав
01.10.2013 16:26
Мили хора.Това,което сте нарекли "патладжан с пълнеж " традиционно се готви у нас от повече от век с името бюрек от патладжан.Рецептата най-вероятно произхожда от Индия,където е родината на този зеленчук.
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв