Паниран патладжан с пълнеж

тинтин
Новак
27
620
2k
01/04/2011
"Знаете ли какво трябва да направите, след като приготвите тези пълнени патладжани? Точно така, да ни поканите на гости!"
Приготвяне20 мин.
Готвене25 мин.
Общо45 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
5 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо22 609
  • Преглеждания за месеца100
  • Преглеждания за седмицата3
  • Коментари1 пъти
  • Рейтинг4.6 от 5
  • Сготвена5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарязваме обелените патладжани на кръгчета, посоляваме. Оставяме да престоят 1 час и след това отцеждаме.

Изпържваме леко в олио. Приготвяме плънка от: натрошеното сирене, настърганите варени яйца и нарязания на ситно магданоз.

Върху половината кръгчета изпържен патладжан слагаме по малко от плънката и ги захлупваме с другата половина кръгчета патладжан.

Притискаме ги леко и овалваме в брашно, после в разбито яйце.

Пържим отново в олио от двете страни.

Комплект от три кръгли тави от неръждаема стомана - 28см, 32см и 36см-24%
Приготвяй си тази рецепта в:
Комплект от три кръгли тави от неръждаема стомана - 28см, 32см и 36см
25.00 лв.
18.99 лв.
Виж ››

Комплект от 3 кръгли тави, която всяка домакиня би посрещнала с отворени обятия. С възможност за приготвяне и съхранение за малко или по-голямо количество храна.

Рейтинг

5 6
4 2
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Станислав
Станислав
01.10.2013 16:26
Мили хора.Това,което сте нарекли "патладжан с пълнеж " традиционно се готви у нас от повече от век с името бюрек от патладжан.Рецептата най-вероятно произхожда от Индия,където е родината на този зеленчук.
0
0