Ezine.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Задушено свинско»Свинско с праз, гъби и кисели краставички

Свинско с праз, гъби и кисели краставички

Севда АндрееваСевда Андреева
Джедай
1k969957
Свинско с праз, гъби и кисели краставички2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
45 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
105 мин.
Порции
6
"Царско ястие, която обикновено гарнираме с картофено пюре, но се случва да си го хапнем и така"

Необходими продукти

  • свинско месо - 800 г шарено
  • праз - 5 - 6 стръка
  • гъби - 400 г
  • кисели краставички - 3 - 4 бр.
  • доматен сок - 1 ч.ч.
  • олио - ½ ч.ч.
  • бяло вино - 1 ч.ч.
  • сол - на вкус
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • черен пипер - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарязваме месото на хапки и го запържваме до златисто в горещо олио.

Прибавяме нарязаните гъби и праза и доливаме чаша вода и захлупваме с капак.

Когато продуктите омекнат, махаме капака и оставяме водата да изври.

Сипваме доматите и червения пипер и разбъркваме добре.

Прибавяме солта, черния пипер и киселите краставички, нарязани на кубчета, заливаме с бялото вино и ако е необходимо се долива топла вода.

Оставяме да ври на слаб огън 30 минути.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: