Патешки маншон с лук

ЕфросияЕфросияНовак301
01/04/2011
"Задушено до омекване патешко месо с ароматни подправки - какво повече може му е нужно на човек, за да си хапне вкусно "
Приготвяне20 мин.
Готвене40 мин.
Общо60 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо11 014
  • Преглеждания за месеца191
  • Преглеждания за седмицата10
  • Рейтинг4.4 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

  • патешко месо - около 1 кг (1 опаковка) патешки маншони, може и бутчета
  • лук - 4 глави, големи
  • чесън - 4 скилидки
  • червено вино - 3 с.л.
  • дафинов лист
  • черен пипер - 1 ч.л.
  • червен пипер - 1 с.л.
  • сол
  • захар - 1 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете патешките маншони и ги накиснете в маринатата за птиче месо. След като са готови се сваряват и обезкостяват.

В сгорещен тиган с мазнина се запържат нарязаният на полумесеци лук, заедно с чесъна и захарта, като се добавя на 2-3 пъти по-малко от патешкия бульон и се оставя да се изпари. Целта е да се получи нещо като лека карамелизация.

Прибавя се патешкото и се долива с бульона, колкото да покрие месото. Сипват се червеното вино и подправките. Патешкото се задушава, докато течността се изпари почти изцяло.

Рейтинг

5 4
4 2
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар