Ezine.bg»Рецепти»Сосове»Маринати»Марината за птиче месо

Марината за птиче месо

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Администратор
1k7k32
Марината за птиче месо2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
30 мин.
"И най-неапетитното птиче месо ще се превърне в истински деликатес с тази марината!"

Необходими продукти

  • оцет - 1/2 л
  • лук - 1 глава
  • моркови - 1 брой
  • целина - 1/2 глава
  • пащърнак - 1 корен
  • магданоз - 1 - 2 корена
  • чесън - 7 - 8 скилидки
  • дафинов лист - 2 - 3 броя
  • черен пипер - 7 зърна
  • бахар - 7 зърна
  • карамфил - 7 броя
  • канела - 1 - 2 щипки
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Към 1 литър вода прибавете оцета, зеленчуците, нарязани на едри парчета. Скилидките чесън се слагат цели. Сипете и подправките и сложете всичко да се вари 15-20 минути.

След това маринатата за птиче месо се прецежда и се оставя да изстине. Може да се съхранява само в емайлиран съд (без бакърен, цинков или алуминиев).

С така приготвената марината се залива птичето месо и се оставя да престои около половин-един час.

Рейтинг

4.5
53
40
31
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Miss Tasty
Miss Tasty
доста богата марината - и на вкус, и на аромат.
17.11.2019 14:23