Печена цяла сьомга под морска сол

Севда АндрееваСевда Андреева
Джедай
1k
591
959
510
29/01/2016
Приготвяне45 мин.
Готвене120 мин.
Общо165 мин.
Порции10
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо3 530
  • Преглеждания за месеца38
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг3 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества
Печена Риба

Начин на приготвяне

Размесваме солта и белтъците, трябва да получим смес като гъсто тесто, с която да покрием рибата.

Поставяме почистената сьомга в подходящ съд и отвсякъде я мажем със зехтина, отвън и отвътре, доброто натъркваме с мазнината ще гарантира целостта на рибата при свалянето на вече твърдата обвивка от сол след изпичането.

На дъното на тава постиламе от солената смес, отгоре поставяме намазнената риба и в коремната й кухина редим резенчета лимон и копър.

Сипваме останалата смес върху рибата и я покриваме от всички страни, като притискаме към рибата.

Печем на 200 градуса около 30 минути на килограм риба.

Изваждаме от фурната, изчакваме да изстине – разчупваме солта на големи парчета с помощта на чук и нож. Внимателно преместваме рибата в подноса с който ще я сервираме.

Сваряваме картофите, ако са пресни не ги белим и сипваме в тавата при рибата. Украсяваме с резенчета лимон и нарязан копър.

Подложка за готвене за фурна и барбекю  (комплект от 2 бр.)-32%
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Подложка за готвене за фурна и барбекю (комплект от 2 бр.)
22.00 лв.
15.00 лв.
Виж ››

Подложката за готвене за фурна и барбекю може да ви помогне в приготвянето на по-деликатни храни и да предпази грила от цапане. Много практична и полезна. Може да използвате подложката за готвене като хартия за печене за многократна употреба.

Рейтинг

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар