Начин на приготвяне
Запазете опашката и главата на почистената сьомгова пъстърва.
Сложете в коремчето на рибата резените лимон, мащерката и поръсете с малко черен пипер. Отгоре върху рибата също подредете лимонови резени и мащерка.
Смесете настърганата кора от шесте лимона с черния пипер, разбъркайте заедно с морската сол. Добавете и лимоновия сок, разбъркайте пак.
Сложете хартия за печене в тава. Върху нея сипете 1/3 от ароматизираната сол и я растелете равномерно.
Отгоре сложете рибата, след което я покрийте напълно с останалата сол. Потупвайте внимателно, за да се слепи добре солта.
Загрейте фурната на 180-200 градуса и печете рибата до готовност - около 50 минути.
Изчакайте рибата да изстине и с помощта на предмет почукайте по солта, за да се разчупи. Внимателно я махнете и извадете рибата.
Сервирайте вкусната риба със салата по избор.
Печената пъстърва под морска сол е чудна.