Кисело зеле с булгур

Севда АндрееваСевда Андреева
Джедай
1257
17
6
07/01/2016
Приготвяне40 мин.
Готвене90 мин.
Общо130 мин.
Порции8
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо3 639
  • Преглеждания за месеца4
  • Преглеждания за седмицата5
  • Рейтинг4 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

В дълбок съд върху котлона изсипваме олиото и го загряваме.

Слагаме ситно нарязания лук и запържваме леко.

Към него прибавяме последователно нарязаните на ситно моркови и чесън.

Прибавяме предварително измитото и нарязано на дребно зеле, доматеното пюре и продължаваме да запържваме.

Изсипваме старателно измития булгур и овкусяваме ястието със солта и черния пипер.

Накрая прибавяме джоджена и доливаме вода.

Изчакваме да заври и намаляваме силата на огъня, като оставяме ястието да къкри около 15 минути.

Махаме от котлона и изсипваме в тавичка, в която печем зелето в загрята фурна на 200 градуса за около 30 мин.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар