Ezine.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Кисело зеле с булгур

Кисело зеле с булгур

Севда АндрееваСевда Андреева
Джедай
1k969957
Кисело зеле с булгур
Снимка: Севда Андреева
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
90 мин.
Общо
130 мин.
Порции
8

Необходими продукти

  • кисело зеле - 1 глава, около 1 кг
  • лук - 2 глави
  • моркови - 2 бр.
  • булгур - 2 ч.ч.
  • чесън - 5 скилидки
  • сол - 1 ч.л.
  • черен пипер - 1 ч.л.
  • джоджен - 1 с.л.
  • олио - 70 мл
  • доматено пюре - 2 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В дълбок съд върху котлона изсипваме олиото и го загряваме.

Слагаме ситно нарязания лук и запържваме леко.

Към него прибавяме последователно нарязаните на ситно моркови и чесън.

Прибавяме предварително измитото и нарязано на дребно зеле, доматеното пюре и продължаваме да запържваме.

Изсипваме старателно измития булгур и овкусяваме ястието със солта и черния пипер.

Накрая прибавяме джоджена и доливаме вода.

Изчакваме да заври и намаляваме силата на огъня, като оставяме ястието да къкри около 15 минути.

Махаме от котлона и изсипваме в тавичка, в която печем зелето в загрята фурна на 200 градуса за около 30 мин.

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: