ezine.bg»Рецепти»Риба»Плакия»Паламуд плакия с лук

Паламуд плакия с лук

Севда АндрееваСевда Андреева
Джедай
1k8059581k
Паламуд плакия с лук
Снимка: Севда Андреева
1 / 3
31/01/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
50 мин.
Готвене
85 мин.
Общо
135 мин.
Порции
8
"Макар и снимката да е малко невзрачна, така се прави вкусен и сочен паламуд!"

Необходими Продукти

  • паламуд - 1 бр. около 2 кг
  • лук - 4 глави
  • моркови - 2 бр.
  • домати - 2 бр.
  • чесън - 5 скилидки
  • лимони - 2 бр.
  • копър - 1 връзка
  • сол - на вкус
  • черен пипер - на вкус
  • червен пипер - 1/2 ч.л.
  • естрагон - на вкус
  • олио - 3 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистваме и измиваме рибата, подсушаваме я. Почистваме, измиваме, белим и режем лука на шайби, морковите на кръгчета, чесъна на филийки, лимоните на колелца, доматите на тънки резени.

Натриваме рибата отвън и отвътре със сол и черен пипер. В коремната и кухина поставяме връзката копър и половин лимон.

В тенджера сгорещяваме олиото и задушаваме до омекваме лука, морковите и чесъна, подправяме с черен и червен пипер, сол и естрагон на вкус.

С получената плънка запълваме рибата, поставяме зеленчуци и под нея и с останалите я покриваме. Запичаме под фолио в предварително загрята фурна за около 45 мин.

Вадим рибата и нареждаме отгоре колелца лимони и домати, връщаме във фурната за още 40 мин.

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: