ezine.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Риба»Плакия»Паламуд плакия с лук

Паламуд плакия с лук

Севда АндрееваСевда Андреева
Джедай
1k
664
958
532
Паламуд плакия с лук
Снимка: Севда Андреева
1 / 2
31/01/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне50 мин.
Готвене85 мин.
Общо135 мин.
Порции8

Необходими Продукти

* мерки и количества

Продуктите, които подбрахме за теб

Начин на приготвяне

Почистваме и измиваме рибата, подсушаваме я. Почистваме, измиваме, белим и режем лука на шайби, морковите на кръгчета, чесъна на филийки, лимоните на колелца, доматите на тънки резени.

Натриваме рибата отвън и отвътре със сол и черен пипер. В коремната и кухина поставяме връзката копър и половин лимон.

В тенджера сгорещяваме олиото и задушаваме до омекваме лука, морковите и чесъна, подправяме с черен и червен пипер, сол и естрагон на вкус.

С получената плънка запълваме рибата, поставяме зеленчуци и под нея и с останалите я покриваме. Запичаме под фолио в предварително загрята фурна за около 45 мин.

Вадим рибата и нареждаме отгоре колелца лимони и домати, връщаме във фурната за още 40 мин.

Рейтинг

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка: