Начин на приготвяне
Почистваме и измиваме рибата, подсушаваме я. Почистваме, измиваме, белим и режем лука на шайби, морковите на кръгчета, чесъна на филийки, лимоните на колелца, доматите на тънки резени.
Натриваме рибата отвън и отвътре със сол и черен пипер. В коремната и кухина поставяме връзката копър и половин лимон.
В тенджера сгорещяваме олиото и задушаваме до омекваме лука, морковите и чесъна, подправяме с черен и червен пипер, сол и естрагон на вкус.
С получената плънка запълваме рибата, поставяме зеленчуци и под нея и с останалите я покриваме. Запичаме под фолио в предварително загрята фурна за около 45 мин.
Вадим рибата и нареждаме отгоре колелца лимони и домати, връщаме във фурната за още 40 мин.