Печен овчи бут с кисело мляко и гъби

Севда АндрееваСевда Андреева
Джедай
1k
508
959
469
14/12/2015
Приготвяне45 мин.
Готвене120 мин.
Общо165 мин.
Порции8
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо891
  • Преглеждания за месеца0
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг4 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Начукваме бутчето с чукче, за да стане месото по крехко.

Слагаме го дълбок съд заедно с 1 кофичка кисело мляко, разредено с чаша вада, и държим в тази марината около 24 часа.

Изваждаме месото, посоляваме и поръсваме с черен пипер.

В подходящ съд сгорещяваме олиото и маслото и запържваме бутчето от всички страни, докато се зачерви.

Прехвърляме в тавичка и около него нареждаме почистените, измити и нарязани моркови, целина, лук, гъби и парченца лимон.

Покриваме с алуминиево фолио и печем във фурна на 200 градуса, като от време на време го поливаме с гъсто кисело мляко.

Към края на печенето махаме фолиото и печем, докато се зачерви.

Прецеждаме соса и поднасяме с печеното месо, нарязано на парчета.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар