Ezine.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Зелен фасул по гръцки

Зелен фасул по гръцки

Севда АндрееваСевда Андреева
Джедай
1k969957
Зелен фасул по гръцки2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
100 мин.
Общо
130 мин.
Порции
6

Необходими продукти

  • зелен фасул - 1 кг
  • моркови - 2 бр.
  • лук - 1 глава
  • целина - 2 стръка
  • домати - 2 бр.
  • чесън - 5 - 6 скилидки
  • зехтин - 1 к.ч.
  • вода - 500 мл
  • магданоз - 1 с.л., наситнен
  • джоджен - наситнен
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Изчистваме и измиваме фасула и го слагаме в тенджера с водата.

Добавяме нарязаните на дребно моркови, целина, лук, обелени домати и чесън.

След като заври прибавяме зехтина, посоляваме и варим до готовност.

Сервираме поръсен с нарязани магданоз и джоджен.

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: