Телешки бъбреци с гъби и червено вино

Севда АндрееваСевда Андреева
Джедай
1k
508
959
469
12/12/2015
Приготвяне30 мин.
Готвене90 мин.
Общо120 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо1 586
  • Преглеждания за месеца0
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг3 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистваме бъбреците, измиваме ги и ги разрязваме по дължина на две половинки.

Заливаме ги в тенджера със студена вода и ги варим, като сменяме водата два-три пъти.

Когато бъбреците омекнат напълно ги нарязваме напречно на ивици и ги запържваме в олиото заедно с предварително сварените и нарязаните на ситно гъби.

Поръсваме с брашното, леко запържваме, наливаме виното и посоляваме.

Разреждаме соса с част от водата, в която сме варили бъбреците, поръсваме с черен пипер и оставяме ястието да ври на тих огън за 15-20 минути.

Рейтинг

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар