Баба Гануш

EfrosiaEfrosia
Джедай
9765k1124k
Баба Гануш
13/01/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
25 мин.
"Баба Гануш - предястие, което разпалва апетита и въображението!"

Необходими Продукти

  • патладжани - 2 до 3 броя
  • чесън - 1 скилидка
  • лук - 1 глава
  • домати - 1 бр.
  • чушки - 1 бр.
  • магданоз - 5 - 6 стръка
  • джоджен - 1 стрък
  • зехтин - 6 с.л.
  • лимонов сок - 2 с.л
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Патладжаните се пробождат на няколко места и се пекат 10-15 минути на 220 С.

Лукът, джодженът, чушката и доматът се нарязват на ситно.

Изпечените патладжани се обелват и се нарязват на дребно, а чесънът се счуква.

Всички продукти се слагат в купа, подправят се със сол, зехтин и лимонов сок и хубаво се разбъркват. Разядката е готова.

Рейтинг

4.1
54
46
33
20
10
Дай твоята оценка: