Начин на приготвяне
Нарежете на две патладжаните (по дължина), поръсете ги със сол и оставете да се отцедят от горчилката за 20-тина минути.
Измийте ги добре и ги подсушете. Направете разрези в тях и поставете по 1 скилидка чесън. Намазнете тава и сложете патладжаните с месото надолу.
Загрейте фурната на 200 градуса. Печете патладжаните за 15 минути, след което обърнете и печете още толкова.
Охладете патладжаните и с помощта на лъжица издълбайте вътрешността.
Сипете я в блендер и добавете сусама, зехтина, тахана, последната скилидка чесън, кимиона, лимновия сок и солта. Пасирайте до гладкост.
Поръсете разядката със зехтин и сусам и поднесете с препечени филийки или плоски питки.
Баба Гануш по автентична рецепта е чудна разядка, опитайте!