Начин на приготвяне
Патладжаните се пробождат на няколко места и се пекат 10-15 минути на 220 С.
Лукът, джодженът, чушката и доматът се нарязват на ситно.
Изпечените патладжани се обелват и се нарязват на дребно, а чесънът се счуква.
Всички продукти се слагат в купа, подправят се със сол, зехтин и лимонов сок и хубаво се разбъркват. Разядката е готова.
Коментари
1/4 ч.ч. сок от лимони
1/4 ч.ч. тахан
1 скалидка чесън
сол на вкус
2 с.л.зехтин
Патладжана се измива и се надупчва. Слага се да се пече в предварително рагрята фурна на 200 градуса за 30 - 40 мин. Вече изпечения патладжан се остава да изтине обелва се кората и се изцежда. Всичките продукти се слагат в кухненския робот и се пасират. Готовата сме се сервира след 3 часа охладена.