Ezine.bg»Рецепти»Предястия»Разядки»Баба гануш с кисело мляко

Баба гануш с кисело мляко

Севда АндрееваСевда Андреева
Джедай
1k969957
Баба гануш с кисело мляко
Снимка: Севда Андреева
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
60 мин.
"Ще опитате ли нашата топ рецепта за Баба гануш или ще ни предложите своя версия?"

Необходими продукти

  • патладжани - 2 - 3 бр.
  • сусамов тахан - 2 с.л.
  • зехтин - 50 мл
  • чесън - 5 скилидки
  • кисело мляко - 50 г
  • лимонов сок - на вкус
  • сол
  • магданоз
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измиваме патладжаните и ги печем в тавичка, застлана с алуминиево фолио, в предварително загрята фурна на 200 градуса, докато омекнат.

Вадим и изчакваме да се охладят, белим ги и оставяме месото им да се отцеди от сока.

В хаванче с вилица или в блендера пасираме патладжаните. Постепенно добавяме зехтина, тахана, счукания чесън, лимоновия сок, киселото мляко и сол на вкус.

Сервираме на стайна температура, украсено с магданоз.

Консумира се с различни видове арабски хляб.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: