Зимни гювечета

29/01/2011
"Днес ще ви предложим едно вкусно, полезно и богато ястие за цялото семейство"
Приготвяне20 мин.
Готвене45 мин.
Общо65 мин.
Сготви+1 точка
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо85 544
  • Преглеждания за месеца4
  • Преглеждания за седмицата3
  • Коментари3 пъти
  • Рейтинг4.2 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

На дъното на гювечето поставяте малко масло, и започвате да редите гювечето, най-отдолу слагате кромида, след това свинското месо - което трябва да е нарязано на хапки, след това суджука - нарязан на колелца или както желаете.

После редите гъбите, нарязаните моркови, сиренето- може да е на плочка или надробено, добавяте доматеното пюре или лютеницата, и най-отгоре поставяте картофите нарязани като за печене, поръсвате с малко черен пипер и чубрика.

Гювечетата се пекът на добре загрята фурна за около 40 мин. на 180 С, като са готови на всяко гювече се счупва по едно яйце и се връща във фурната за още 5 мин...

След това се изваждат и докато са още топли се поръсват с кашкавал. ДОБЪР АПЕТИТ!

Керамична касерола с дръжки 16см
Приготвяй си тази рецепта в:
Керамична касерола с дръжки 16см
5.00 лв.
4.40 лв.
Виж ››

Красива, качествена и удобна, керамичната касерола ще ви помогне да се насладите на традиционните ястия, които обичате. Подходяща е за готвене на по-малко количество храна. Касеролата може да се ползва както за печене, така и за съхранение на гозбата в хладилник.

Рейтинг

5 9
4 3
3 2
2 2
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (3)

Изпрати
Владо
Владо
21.01.2016 14:28
Рецептата е добра. А относно притесненията за загар ако доматите и мазнината преобладават но не да натрапяват няма опасност все пак нали са и затворени и се получава задушаване... а за спукване не знам, но в нас когато съм правил гювечета ги слагам в фурната на печката ми на дърва , а печката винаги си е била запалена и доста добре загрята.. и всичко е наред и топло и вкусно после . :)
0
0
Боби
Боби
06.04.2015 13:00
Аз моркова не бих сложил...ще придаде малко сладникав вкус...
0
0
стеф
стеф
29.11.2013 19:45
Хайде пак лиготии! Подправката е чубриЦа!
6
4