ezine.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Кекс»Пандишпанен Кекс

Пандишпанен Кекс

Пандишпанен Кекс
09/01/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
55 мин.
Порции
6-8
"Пухкав двуцветен кекс за нула време"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбиваме яйцата и захарта с миксер на пяна. Към сместа прибавяме ванилията, след това брашното лъжица по лъжица, като бъркаме бавно, за да не спадне сместа. За предпочитане е да се бърка с тел.

В купичка изсипваме малко от сместа и прибавяме какаото, разбъркваме добре. В намазнена добре кексова форма изсипваме от жълтата смес, след това от какаовата и накрая останалата жълта смес.

Печем в предварително загрята фурна на 150 градуса около 35-40 минути, като не отваряме фурната първите няколко минути, за да не спадне.

Като се зачерви кекса от горе слагаме фолио за да не изгори.

Проверява се с клечка за зъби дали е готов.

Рейтинг

4.2
510
45
34
21
10
Дай твоята оценка: