Ezine.bg»Рецепти»Закуски и печива»Кашкавалки»Сполучливи кашкавалки на фурна

Сполучливи кашкавалки на фурна

EfrosiaEfrosia
Джедай
9966k11
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
60 мин.
Порции
10
"Усещате ли аромата на топли, топли и благоуханни кашкавалки, който се носи из въздуха?"

Необходими продукти

  • яйца - 2 бр.
  • кисело мляко - една и половина чаена чаша
  • олио - 1 супена лъжица
  • сирене - 200 грама
  • брашно - 4 чаени чаши
  • сода бикарбонат - 1 чаена лъжичка
  • кашкавал
  • масло
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Омесваме меко тесто от яйцата, киселото мляко, олиото, сиренето и брашното със содата.

Намазваме ръцете с олио и правим топчици. Нареждаме в тава - намазана с олио на голямо разстояние - защото се надуват.

Отгоре на всяко топче слагаме по парченце масло и стържем кашкавал. Печем кашкавалките в умерена фурна.

Рейтинг

4.2
531
412
38
25
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Потребител#236397
Потребител#236397
Току що ги направих.Излязоха сполучливи. Другият път ще прибавя повече сирене или малко сол, защото сякаш имат нужда от сол. От това количество смес излязоха 22 броя, като може и да са по-малки и ще бъдат повече. Пекох ги на 190 градуса с вентилатор до зачервяване и накрая добавих и малко кашкавал за разкош, защото въпреки името си това за мен са по-скоро сиренки.Аз също добавих суха мая за да са по-меки. Благодаря за останалите коментари, които всъщност ме накараха да ги пробвам. Децата също много ги харесаха.
09.08.2019 12:05
1
Mariya Vasileva
Mariya Vasileva
Много хубави закуски се получиха, но и аз добавих 1 пакетче суха мая
10.06.2019 12:06
Monika Ivanova
Monika Ivanova
много сполучлива рецепта. опитах и се получи
14.05.2016 19:54
1
Ваня Георгиева
Ваня Георгиева
И моите се получиха много добре.
14.05.2016 10:58
Елена
Елена
Много вкусни станаха ! Аз смесих пълнозърнесто с бяло брашно . Само ще добавя , че за доомесване отидоха още някъде 2 ч.ч. бяло брашно . Отгоре хууубаво ги полях с олио . Браво , много хубава рецепта ! ;)
14.05.2016 09:24
1
maria
maria
много вкусни!
21.12.2015 19:04
2
Mishele
Mishele
Kashkavalkite stavat strahotni,osobeno ako dobavite poveche natrosheno sirence v testoto!
20.06.2013 16:37
1
александра
александра
Мммммм много хубяви станаха! Вкусни и плекрасни! Аз малко намалих млякото и добавих малко вода, плюс една суха мая на доктор Откер. Втасаха за около 40 мин. и се опекоха много бързо. Чудни са. Благодаря за рецептата! :)
08.06.2013 10:42
2
teri
teri
кога се слагат маслото и кашкавала
03.06.2013 13:02
3
миланова
миланова
към тази рецепта прибавете и една мая,стават перфектни!
20.04.2013 20:28
1
З. Исаева
З. Исаева
На нас много ни харесаха, и се получиха перфектни, в никакъв случай твърди! Дори и на следващият ден бяха достатъчно меки да си ги хапнем! Благодаря на Христина за рецептата! Поздрави! :)))
29.09.2012 21:19
г димитрова
г димитрова
много хубави след изпичане напръскайте с вода ако са по твърдички
09.06.2012 14:54
1
sunshine4eto
sunshine4eto
щеше ми се да са малко по- пухкави,а те са доста твърдички, но то без мая...толкова :(
09.06.2012 13:01
1