Начин на приготвяне
Фурната се загрява предварително на 180 градуса. Кексова форма се намаслява и се набрашнява.
Натуралният шоколад заедно с маслото се разтопяват на водна баня.
Яйцата се разбиват заедно със захарта, след което се прибавят брашното и какаото.
Постепенно се добавят охладената шоколадова смес, уискито, солта, набухвателите и ваниловата есенция, след което се разбърква много добре.
Изсипва се във формата и се пече 40 минути. Отгоре може да се украси с разтопен течен шоколад.
Коментари
Става страхотно подобие на торта "Сахер" (заради комбинацията сладко - шоколад).
Ако го сложа във формички за мъфини дали ще стане? о.0
Да защо да не стане, няма причина да не стане!:))Мъфините нали са и те от кексово тесто! Само че аз като правя мъфини си пълня целите формички, а не както казват 1/3 от тях- като ги напълниш стават по големи самите мъфини!