Начин на приготвяне
Разбийте яйцата със захарта и ванилията до гладък крем.
Прибавете горещата вода при непрекъснато бъркане.
Смесете киселото мляко със содата и разбъркайте. Прибавете ги към сместа.
Добавете олиото.
Пресейте брашното, какаото и бакпулвера. Прибавете ги на части към сместа.
Накрая добавете шоколадовите капки (може да нарежете шоколад на дребни кубчета) и сушените червени боровинки.
Разбъркайте с шпатула и прехвърлете кексовата смес в намазана с масло тавичка (26 см).
Отгоре поръсете шоколадовия кекс със едро смлени лешници.
Сложете лесния кекс да се пече на 160 градуса с вентилатор за 30 минути до суха клечка.
Вкусен какаов кекс с парченца шоколад, подходящ за компания на чаша кафе.
Да ви е сладко!