Бутерки с праз

08/11/2015
Приготвяне20 мин.
Готвене30 мин.
Общо50 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо1 245
  • Преглеждания за месеца18
  • Преглеждания за седмицата5
  • Рейтинг4.5 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Празът се почиства и нарязва на ситно. Задушава се в мазнина и се отдръпва от котлона. При него се чукват яйцата и се добавят изварата и подправките. Всичко се разбърква, за да се получи еднородна плънка.

Бутер тестото се разстила върху набрашнена повърхност и се реже на квадрати. Във всеки от тях се слага по малко от плънката и се прегъва на две, за да се слепи. Получават се триъгълници или правоъгълници.

Те се нареждат в набрашнена и намазнена тава. Намазват се с жълтък и се пекат във фурна 15-20 минути на 180 градуса.

Рейтинг

5 1
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар