Содени Катми

Дебелата БертаДебелата Берта
Джедай
329
248
50
803
04/11/2015
"Класическа рецепта - гарантиран резултат "
Приготвяне10 мин.
Готвене20 мин.
Общо30 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо8 990
  • Преглеждания за месеца104
  • Преглеждания за седмицата14
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Содата и захарта разбъркваме с киселото мляко и оставяме получената смес да отдъхне. Пресяваме брашното и го смесваме със солта и киселото мляко.

Разбъркваме и добавяме вода /около 400 мл/, като целта е да се получи не прекалено рядка каша.

От добитата смес се загребва с дълбок черпак и се разстила върху намаслен сач или голям тиган.

Катмите се пекат от двете страни и се сервират с конфитюр по избор.

Рейтинг

5 1
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар