Начин на приготвяне
Сиренето натрошаваме в купа и смесваме с нарязаното масло на дребни кубченца, след което добавяме и 2 с.л. сметана.
В друга купа смесваме млякото и яйцата + 2 с.л. сметана.
Всяка кора поръсваме с малко масло и сместа от сметана и сирене и надипляме корите под форма на ветрило, като се стремим сиренето да попада в гънките.
Подреждаме в намазана с половината олио тава като започваме от единия и редим плътно до другия край на тавата. Така процедираме с всяка кора до края.
Заливаме надиплената баница със яйчената смес и леко раздрусваме тавата, за да попадне от сместа между всяка гънка.
Заливаме с останалата мазнина или добавяме бучки масло и печем баницата в загрята 200 градуса фурна до златисто.