Домашна телешка пастърма

TraikoTraikoНовак
30/10/2015
"Двете най-дълги седмици в живота ни? Докато чакахме тази вкусна телешка пастърма да изсъхне "
Приготвяне60 мин.
Общо60 мин.
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо52 890
  • Преглеждания за месеца926
  • Преглеждания за седмицата703
  • Рейтинг3.4 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Месото се почиства от ципите. Нарязва се на парчета, дебели между 5-7 сантиметра. Всяко парче се покрива добре със сол и се оставя за 24 часа на хладно място, където да се отцеди от непотребната течност.

За тази цел можете да използвате гевгири или наклонени плоскости. След това месото се овалва в ароматна смес, приготвена от посочени подправки. Разбира се, освен тях можете да прибавите и други според собствените си предпочитания.

Оваляните парчета се промушват и в тях се вкарва дебела връв, в която се завързва. С нейна помощта те се окачат после на студено и проветриво място. Телешката пастърма е готова, когато промени цвета си.

Този процес зависи от влажността на въздуха и температурата. При благоприятни обстоятелства до две седмици пастърмата трябва да е готова.

Рейтинг

5 1
4 1
3 2
2 1
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар