Ezine.bg»Рецепти»Баница»Баница с кайма и спанак

Баница с кайма и спанак

Fat BertaFat Berta
Джедай
35573750
Баница с кайма и спанак2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
55 мин.
Порции
4
"Спокойно, любители на мръвката, и каймица сме сложили в баницата, всички да са доволни"

Необходими продукти

  • кайма - 350 г
  • кори - 500 г
  • спанак - 2 ч.ч. нарязан
  • зехтин - 1 к.ч.
  • сол
  • кимион - 2 щ.
  • черен пипер - 2 щ.
  • сметана - 1 к.ч. заквасена
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Спанакът се измива и нарязва. Запържва се в малко мазнина. Щом омекне, към него се добавя каймата, която се поръсва с подправките.

Когато и тя се задуши, тенджерата се маха от огъня. Корите за баницата се разпъват. Вземат се два листа и по тяхната дължина се нарежда от плънката. Те се завиват на руло, което се слага в намазнена тавичка.

По същия начин се процедира и с останалите кори. Когато всички продукти са в тавата, баницата се намазва със заквасена сметана. Пъха се в зарята на 180 градуса фурна и се пече до готовност.

Рейтинг

4.3
51
42
30
20
10
Дай твоята оценка: