Баница с кайма и спанак

хъмпти-дъмптихъмпти-дъмптиНовак
03/11/2015
"Спокойно, любители на мръвката, и каймица сме сложили в баницата, всички да са доволни "
Приготвяне15 мин.
Готвене40 мин.
Общо55 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо2 989
  • Преглеждания за месеца35
  • Преглеждания за седмицата4
  • Рейтинг4.3 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Спанакът се измива и нарязва. Запържва се в малко мазнина. Щом омекне, към него се добавя каймата, която се поръсва с подправките.

Когато и тя се задуши, тенджерата се маха от огъня. Корите за баницата се разпъват. Вземат се два листа и по тяхната дължина се нарежда от плънката. Те се завиват на руло, което се слага в намазнена тавичка.

По същия начин се процедира и с останалите кори. Когато всички продукти са в тавата, баницата се намазва със заквасена сметана. Пъха се в зарята на 180 градуса фурна и се пече до готовност.

Рейтинг

5 1
4 2
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар