Баница с кайма и спанак

Fat BertaFat Berta
Джедай
329
343
50
858
03/11/2015
"Спокойно, любители на мръвката, и каймица сме сложили в баницата, всички да са доволни "
Приготвяне15 мин.
Готвене40 мин.
Общо55 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо3 745
  • Преглеждания за месеца111
  • Преглеждания за седмицата20
  • Рейтинг4.3 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Спанакът се измива и нарязва. Запържва се в малко мазнина. Щом омекне, към него се добавя каймата, която се поръсва с подправките.

Когато и тя се задуши, тенджерата се маха от огъня. Корите за баницата се разпъват. Вземат се два листа и по тяхната дължина се нарежда от плънката. Те се завиват на руло, което се слага в намазнена тавичка.

По същия начин се процедира и с останалите кори. Когато всички продукти са в тавата, баницата се намазва със заквасена сметана. Пъха се в зарята на 180 градуса фурна и се пече до готовност.

Дървената точилка от едно време - 68 см-23%
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Дървената точилка от едно време - 68 см
3.50 лв.
2.69 лв.
Виж ››

Удобна за работа класическа дървена точилка, с чиято помощ ще точите вкусни баници и ще приготвяте сочни пици с тънка коричка

Рейтинг

5 1
4 2
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар