Патица в гювеч

Fat BertaFat Berta
Джедай
353565502k
Патица в гювеч
14/10/2015
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
120 мин.
Общо
140 мин.
Порции
6
"Спокойно може да поканите гостите, защото знаете какво ще им приготвите за вечеря - патица в гювеч"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Зеленчуците се измиват и нарязват на едро. Поставят се в намаслен гювеч.

Поръсват се с подправки и върху тях се слага почистената и измита патица, която също трябва да бъде обилно подправена.

Всички продукти се обливат с лимоновия сок и виното.

Добавя се и около една винена чаша вода. Гювечът се затваря с капак и съдът се вкарва в загрята фурна.

Яденето се пече на 180 градуса към 2 часа.

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: