Овнешко рагу със зеленчуци

ЕфросияЕфросия
Novice
849
1
06/11/2010
Приготвяне25 мин.
Готвене120 мин.
Общо145 мин.
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо3 286
  • Преглеждания за месеца50
  • Преглеждания за седмицата6
  • Рейтинг4.5 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Овнешкото месо се обезкостява, като се махат тлъстините. Месото се реже на кубчета, слага се в тенджера и се полива с 50 г бренди. Долива се вода до покриване на месото. Съдът се похлупва и слага да ври на тих огън за 60 минути.

Всички зеленчуци се почистват. Доматите се настъргват на ренде, чушките се режат на парчета, морковите се нарязват на колеца, целината и картофите се надребняват на кубчета, а лукът се реже на филийки.

В дълбок тиган или тенджера се загрява олио и се слагат зеленчуците да се запържат за 3 минути. След това се добавя овнешкото месо и се разбърква с дървена шпатула. Накрая се доливат доматеният сок, 100 мл вино и 2 ч.ч. прецеден овнешки бульон.

Рагуто се овкусява със сол, зърна бахар и щипка захар. Похлупва се и се оставя да ври на слаб огън за около 50 минути. Към края се отхлупва и се поръсва с червен пипер, сух стрит девесил и щипка тарос.

Рейтинг

5 2
4 2
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар