Консервирани печурки

Fat BertaFat Berta
Джедай
339
433
50
809
Консервирани печурки
13/10/2015
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне20 мин.
Готвене150 мин.
Общо170 мин.

Необходими Продукти

  • печурки - 2.5 кг
  • бахар
  • дафинов лист
  • черен пипер
  • сол
  • за саламурата
  • вода - 900 мл
  • сол - 1 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Гъбите се измиват и нарязват на едри парчета. Накисват се във вода, където трябва да престоят едно денонощие.

След това се отцеждат и варят половин час в леко подсолена вода.

После се вадят и с тях се зареждат бурканчета. Слага се от подготвените подправки и се залива със саламура от вода и сол.

Готовите буркани се запечатват и се стерилизират 2 часа.

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: