Консервирани печурки

13/10/2015
Simona
отSimonaНовак
  • Приготвяне20 мин.
  • Готвене150 мин.
  • Общо170 мин.
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо4 956
  • Преглеждания за месеца46
  • Преглеждания за седмицата13
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

  • печурки - 2.5 кг
  • бахар
  • дафинов лист
  • черен пипер
  • сол
  • за саламурата
  • вода - 900 мл
  • сол - 1 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Гъбите се измиват и нарязват на едри парчета. Накисват се във вода, където трябва да престоят едно денонощие.

След това се отцеждат и варят половин час в леко подсолена вода.

После се вадят и с тях се зареждат бурканчета. Слага се от подготвените подправки и се залива със саламура от вода и сол.

Готовите буркани се запечатват и се стерилизират 2 часа.подобни рецепти тук

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар