Тутманик със сирене и кашкавал

ЕфросияЕфросия
Джедай
30
1
05/11/2010
"Тутманикът е една от най-обичаните закуски от Българската кухня. Но трябва да опитате този, за да разберете защо!"
Приготвяне30 мин.
Готвене40 мин.
Общо70 мин.
Порции1 бр.
Сготви+1 точка
5 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо20 646
  • Преглеждания за месеца26
  • Преглеждания за седмицата7
  • Коментари1 пъти
  • Рейтинг4.2 от 5
  • Сготвена5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разтвряме маята в топло прясно мляко, а содата угасяме в киселото мляко. Замесваме меко тесто, което се разточва на кора, дебела около 1 пръст. Маже се обилно с разтопено масло, поръсва се със сирене и се навива на руло, като леко се усукват краищата.

Рулото се реже на парчета, които се нареждат в намазана с масло тава. Оставя се да втаса около половин час. Намазва се със запазения предварително жълтък и се слагат да се пекат на 200 градуса.

Малко преди тутманикът да стане готов се ръси с настърган кашкавал.

Рейтинг

5 7
4 4
3 4
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Ася
Ася
24.01.2014 17:19
В една чаена лъжичка прясно мляко ли разтваряме маята??? Това ми е интересно как ще стане
0
0