Панирани дробчета

EfrosiaEfrosia
Джедай
941
4k
10
14k
Панирани дробчета1 / 4
03/12/2010
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне25 мин.
Сготви25 мин.
Общо50 мин.
Порции4-6
"С право можем да наречем панираните дробчета най-вкусното лятно мезе за бира"

Необходими Продукти

  • пилешки дробчета - 1 кг
  • оцет - околоо 50 мл
  • бира - 250 мл
  • яйца - 3 белтъка
  • сол - 1 - 2 щипки
  • червен пипер - 2 щипки лют на люспи, по желание
  • мазнина - 1 с.л. олио + за пърженето
  • брашно
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Първо залейте почистените и разделени на 2 дробчета с вряла вода и оцета. Оставете ги така да престоят около 15 минути.

Разбийте белтъците с щипка сол. Добавете олиото, бирата и малко по малко брашното, докато получите желаната гъстота (когато потопите дробчето, то не трябва да се оттича). Накрая добавете лютия пипер по желание.

Потапяйте всяко от дробчетата в панировката. Когато се изпържат от 1 страна ги обърнете и от другата. Отцедете върху кухненска хартия.

Рейтинг

5 16
4 5
3 2
2 0
1 0
Дай твоята оценка: