Панирани дробчета

EfrosiaEfrosia
Джедай
938
4k
10
13k
03/12/2010
"С право можем да наречем панираните дробчета най-вкусното лятно мезе за бира "
Приготвяне25 мин.
Готвене25 мин.
Общо50 мин.
Порции4-6
Сготви+1 точка
7 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо40 071
  • Преглеждания за месеца124
  • Преглеждания за седмицата39
  • Коментари3 пъти
  • Рейтинг4.6 от 5
  • Сготвена7

Необходими Съставки

  • пилешки дробчета - 1 кг
  • оцет - околоо 50 мл
  • бира - 250 мл
  • яйца - 3 белтъка
  • сол - 1 - 2 щипки
  • червен пипер - 2 щипки лют на люспи, по желание
  • мазнина - 1 с.л. олио + за пърженето
  • брашно
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Първо залейте почистените и разделени на 2 дробчета с вряла вода и оцета. Оставете ги така да престоят около 15 минути.

Разбийте белтъците с щипка сол. Добавете олиото, бирата и малко по малко брашното, докато получите желаната гъстота (когато потопите дробчето, то не трябва да се оттича). Накрая добавете лютия пипер по желание.

Потапяйте всяко от дробчетата в панировката. Когато се изпържат от 1 страна ги обърнете и от другата. Отцедете върху кухненска хартия.

Тиган с незалепващо покритие и две дръжки - 20 см
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Тиган с незалепващо покритие и две дръжки - 20 см
21.00 лв.
Виж ››

Ето на това му се казва удобство - дълбок, висококачествен тиган с две дръжки - практичен и необходим във всеки дом

Рейтинг

5 16
4 5
3 2
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (3)

Изпрати
Албена Атанасова
Много вкусни и питателни дробчета се получиха. Донесоха много радост на трапезата ни.
0
0
Нина
Нина
13.10.2013 17:46
преди много години ядох такъв специалитет в Бяла в 1 ресторант.бяха фантастични.опитах да ги направя но се различаваха от ресторантските,личеще че има някаква тайна.дано тази рецепта ги достигне:0
0
0
Ани
Ани
13.10.2013 16:58
Снимката със сурови дробчета е особенно"апетитна".По-добре никаква да не бяхте слагали.
6
1