Дантелени пурички с аромат на уиски

Марина НордМарина Норд
Новак
1k
228
27
220
27/12/2015
Приготвяне30 мин.
Готвене10 мин.
Общо40 мин.
Порции8
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо892
  • Преглеждания за месеца0
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Маслото се разтопява на бавен огън. Добавя се захарта, ванилията и медът. Сваля се от котлона, охлажда се леко и се добавят канелата, джинджифилът и кардамонът. Добавя се уискито и брашното и всичко се разбърква много добре.

В тава, постлана с хартия за печене, се капва от олиото и се размазва по хартията. Взима се с чаена лъжичка от тестото и се слага върху хартията, като с помощта на пръстите се разпределя във формата на кръгове на разстояние 7 сантиметра един от друг.

В една тава не трябва да има повече от 4 кръга, защото много се разтичат по време на печене. Пекат се 10 минути на 180 градуса. Вадят се от фурната и се охлаждат леко, без да се вадят от тавата.

Кръговете трябва да са леко втвърдени, но все още еластични. Ако станат твърди много бързо, се слагат за още 30 секунди във фурната да омекнат.

С олио се намазва точилка и около нея се увиват кръговете, за да се превърнат в пурички. След 2 минути се махат от точилката и се оставят на решетка, за да се охладят.

Същото се прави и с останалото тесто. Пуричките могат да се напълнят с крем или течен шоколад или да се сервират празни.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар