Ezine.bg»Рецепти»Десерти»Други Десерти»Печени праскови с шоколад и джинджифил

Печени праскови с шоколад и джинджифил

Марина НордМарина Норд
Новак
1k44327618
Печени праскови с шоколад и джинджифил1 / 2
22/09/2015
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
45 мин.
Порции
6

Необходими Продукти

  • праскови - 6 бр.
  • масло - 50 г
  • яйца - 1 бр. жълтък
  • червено вино - 2 с.л.
  • праскови - 150 мл сок
  • бисквити - 6 бр. меки
  • шоколад - 100 г
  • джинджифил - 1 щипка на прах
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Прасковите се измиват, разрязват се на половинки, костилките се отстраняват.

Бисквитите се натрошават и се смесват с джинджифила. Шоколадът се настъргва и се добавя към бисквитите. Добавя се виното и жълтъкът.

Прасковите се нареждат в тавичка с разрязаната част нагоре. Във всяка половинка се слага по малко от сместа и се полива с разтопено масло.

Около прасковите се слага от сока и се слагат във фурна да се пекат 20 минути на 160 градуса.

Вадят се от тавата, поливат се с топлия сок и се сервират веднага.

Рейтинг

4
51
41
31
20
10
Дай твоята оценка: