Ezine.bg»Рецепти»Ястия с месо»Пуешко месо»Пуешко филе с праскови и джинджифил

Пуешко филе с праскови и джинджифил

Rosi StoyanovaRosi Stoyanova
Администратор
1k1k
Пуешко филе с праскови и джинджифил
Снимка: Yordanka Kovacheva
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
35 мин.
Порции
4
"Крехко пуешко месце с богат, сладък и много ароматен сос - неустоима комбинация"

Необходими продукти

  • пуешко филе - 4 бр. (всяко по около 170 г)
  • оризов оцет - 5 с.л.
  • джинджифил - 1 с.л.
  • соев сос - 5 с.л.
  • зехтин - 5 с.л.
  • конфитюр от праскови
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Снесете всички продукти за маринатата. Запазете около 60 мл, за да може да поливате месото по време на печенето. Сложете филенцата и останалата марината в плик.

Сложете за 30-тина минути в хладилник, като от време на време обръщате месото. Загрейте скарата, намажете я с олио и сложете отцедените филета.

Печете по 5 минути от всяка страна, като поливате със запазената марината.

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: