Ньоки със спанак и синьо сирене

25/09/2015
Марина Норд
отМарина НордНовак
  • Приготвяне15 мин.
  • Готвене60 мин.
  • Общо75 мин.
  • Порции8
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо864
  • Преглеждания за месеца6
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Картофите се сваряват, охлаждат се, обелват се и се намачкват на пюре. Добавя се половината пармезан и се разбърква. Добавя се брашното и яйцата и се замесва тесто.

Разделя се на три части и се правят 3 тънки саламчета с дебелина около 2 сантиметра. Нарязват се на малки парченца. Сваряват се на порции в солена вода, като се пускат във врящата вода и всяка порция се вари по 2 минути.

Вадят се с решетъчна лъжица, покриват се и се оставят на топло.

Спанакът се пуска във врящата вода и след 1 минута се отцежда в гевгир.

Синьото сирене се намачква. В тава се слагат ньоките, поливат се със сметаната, отгоре се слага спанакът, синьото сирене и останалият пармезан.

Пече се 5 минути на 180 градуса. [подобни рецепти тук]

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар