Ньоки със спанак и синьо сирене

Марина НордМарина Норд
Новак
1k
273
27
221
25/09/2015
Приготвяне15 мин.
Готвене60 мин.
Общо75 мин.
Порции8
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо1 032
  • Преглеждания за месеца5
  • Преглеждания за седмицата2
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Картофите се сваряват, охлаждат се, обелват се и се намачкват на пюре. Добавя се половината пармезан и се разбърква. Добавя се брашното и яйцата и се замесва тесто.

Разделя се на три части и се правят 3 тънки саламчета с дебелина около 2 сантиметра. Нарязват се на малки парченца. Сваряват се на порции в солена вода, като се пускат във врящата вода и всяка порция се вари по 2 минути.

Вадят се с решетъчна лъжица, покриват се и се оставят на топло.

Спанакът се пуска във врящата вода и след 1 минута се отцежда в гевгир.

Синьото сирене се намачква. В тава се слагат ньоките, поливат се със сметаната, отгоре се слага спанакът, синьото сирене и останалият пармезан.

Пече се 5 минути на 180 градуса.

Керамична касерола с дръжки 16см-12%
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Керамична касерола с дръжки 16см
5.00 лв.
4.40 лв.
Виж ››

Красива, качествена и удобна, керамичната касерола ще ви помогне да се насладите на традиционните ястия, които обичате. Подходяща е за готвене на по-малко количество храна. Касеролата може да се ползва както за печене, така и за съхранение на гозбата в хладилник.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар