Отворени кифлички с касис

07/09/2015
"Някои слагат пълнежа на кифличките отвътре, ние предпочитаме да е отвън - отворени кифлички му казваме "
Приготвяне20 мин.
Готвене20 мин.
Общо40 мин.
Порции8
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо621
  • Преглеждания за месеца3
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг3 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Изварата се претрива през сито, добавя се яйцето, солта, захарта и ванилията. При непрекъснато бъркане се добавя олиото и прясното мляко. Бакпулверът се смесва с брашното и се добавя на части към сместа с изварата. Замесва се тесто и се оставя за половин час на стайна температура.

Касисът се измива, отцежда се и се оставя да се подсуши на салфетки. Смесва се с нишестето и захарта. Тестото се разделя на 16 парчета и от всяко се прави топка, която се разточва на кръг с диаметър около 10 сантиметра.

В центъра на всяко кръгче тесто се слага по малко от плънката и краищата на тестото се прищипват, така че да оформят стенички, без да покриват плънката. Тя трябва да остане в средата.

Стеничките трябва да са по-високи, за да не се излее плънката по време на печенето. Кифличките се редят в тава, постлана с хартия за печене, леко поръсена с брашно.

Стеничките на кифличките се намазват с разбито яйце и тавата се слага в предварително загрята на 200 градуса фурна. Пекат се 20 минути. Сервират се горещи или студени.

Рейтинг

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар