Пикантна туршия от чушлета

EfrosiaEfrosia
Джедай
938
4k
10
14k
19/07/2011
"Чушлета туршия, която бързо-бързо ще свърши!"
Сготви+1 точка
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо28 967
  • Преглеждания за месеца31
  • Преглеждания за седмицата1
  • Коментари3 пъти
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пригответе си желаното количество буркани. Във всеки буркан поставете по 4-5 зърна черен пипер, две-три скилидки чесън срязани на две, 1 ч.л. сол, 2 ч.л. захар, оцет до долния ръб на буркана, стръкове копър и целина.

Почистените чушлета започнете да пържите в мазнина и готовите поставяйте в бурканите последователно, като затваряте с капачки, за да не се охлажда бързо. Разбърквайте от време на време.

Като се напълни всеки буркан, затворете добре и обърнете с капачката надолу. Оставете ги да изстинат така. Готови са за консумация след 10 дни.

Двойна затварачка за буркани като от едно време-23%
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Двойна затварачка за буркани като от едно време
13.50 лв.
10.39 лв.
Виж ››

Практична и лесна за употреба затварачка за буркани с удобна двойна дръжка, пръв помощник при приготвянето на зимнина.

Рейтинг

5 6
4 2
3 4
2 1
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (3)

Изпрати
Антоанета
Антоанета
10.10.2011 15:14
Аз на един компотен буркан слагам по 1 с.л.сол и по 2 с.л. захар.
0
0
Рени
Рени
05.10.2011 13:54
Чушлетата могат да бъдат печени на котлон. Слагат се в буркана и се притискат с лъжица, докато се облеят с маринатата.
3
0
валя
валя
12.09.2011 16:43
Ако чушлетата са леко люти и вместо целина може повечко магданоз, стават страхотни.
0
0