Начин на приготвяне
Приготвя се тесто, като маслото се нарязва на кубчета и се смесва с брашното, захарта и солта. Реже се, докато се образуват трохи. Добавя се едно яйце и един жълтък. Меси се, докато стане гладко. Прави се на топка и се оставя за 30 минути в хладилника. Вади се и бързо се разточва със студена точилка.
Слага се в тавичка и се оставя за 10 минути в хладилника. Покрива се с хартия за печене, отгоре се слага бял боб и тестото се пече 15 минути на 200 градуса. Хартията и бобът се махат и тестото се пече още 5 минути.
Приготвя се плънка, като в тенджера се налива млякото, добавя се суровата и пушената риба и дафиновият лист. Кипва се на бавен огън и се вари 3 минути. Сваля се от котлона и се оставя да се охлади под капак.
Дафиновият лист се маха, рибата се отцежда и се накъсва на ситно. Слага се върху изпеченото тесто. Върху тестото се разпределят и скаридите. В млякото, в което се е варила рибата, се добавя сметаната.
Брашното се запържва на тиган до златисто в половината масло. Добавя се млечната отвара и при непрекъснато бъркане сосът се кипва. Готви се още 3 минути при непрекъснато бъркане. Сваля се от котлона, добавя се половината нарязан на ситно магданоз и солта.
С този сос се залива рибата. В останалото масло се запържва галетата до златисто, добавя се останалият магданоз, нарязан на ситно и тази смес се слага върху пая. Пече се 25 минути на 180 градуса.