Начин на приготвяне
Лукът и чесънът се режат на ситно. Доматите се попарват с вряла вода, пускат се в студена вода и се обелват.
Нарязват се на кубчета. Чушката се реже на кубчета. Бамята се реже на тънки кръгчета. Олиото се смесва с брашното в голяма тенджера с дебело дъно. Запържва се, докато не стане светло кафява.
Добавя се лукът, чесънът и чушките и се пържат 5 минути при непрекъснато бъркане. Добавят се доматите и бамята и всичко се готви още 4 минути.
Бульонът се кипва и с него се заливат зеленчуците. Добавя се соевият сос, мащерката солта и лютият червен пипер. Похлупва се с капак и се готви 1 час на минимален огън.
Скаридите се почистват и се добавят в супата. Вари се още 3 минути и се сервира, като във всяка чиния се слага по половин чаша сварен ориз и се залива със супата.