Ezine.bg»Рецепти»Риба»Печена риба»Риба треска с хрупкава картофена коричка

Риба треска с хрупкава картофена коричка

Марина НордМарина Норд
Новак
1k48627
Риба треска с хрупкава картофена коричка2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
55 мин.
Порции
4

Необходими продукти

  • риба треска - 600 г филе
  • магданоз - 2 с.л. нарязан
  • броколи - 400 г
  • картофи - 2 бр.
  • лимони - 1 бр.
  • зехтин - 6 с.л.
  • бял пипер - 1/3 ч.л. млян
  • сол - 2 щипки
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Картофите се обелват и без да се режат, се сваряват на среден огън 5 минути. Вадят се и се охлаждат.

Кората на лимона се настъргва, сокът се изцежда. Кората се смесва със зехтина и магданоза. Филето се слага в тава, намазана с мазнина, върху всяко филе се слага по една лъжица от сместа с лимоновата кора. Поръсва се с бял пипер и сол.

Картофите се настъргват на едро и върху всяко парче риба се слага от настърганите картофи. Отгоре се разпределя останалата смес с лимоновата кора. Пече се 20 минути на 220 градуса.

Броколите се разделят на съцветия и се пускат във вряща вода за 3 минути. Вадят се и се разпределят в четири чинии. Върху канапето от броколи се слага риба и се напръсква с лимонов сок. Сервира се веднага.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: