Пица Калцоне - постна

Дебелата БертаДебелата Берта
Джедай
329
247
50
803
21/08/2015
Приготвяне45 мин.
Готвене20 мин.
Общо65 мин.
Порции2
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо1 655
  • Преглеждания за месеца21
  • Преглеждания за седмицата2
  • Рейтинг3.7 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разтворете сухата мая със захарта в част от топлата вода и изчакайте да се активира.

Към смесените брашно, сол и риган добавете останалата вода, маята и зехтина. Замесете еластично тесто и го оставете да втаса.

За плънката загрейте зехтина и запържете за 10-15 минути накълцания лук, нарязаните на кубчета домати, почистените и нарязани маслини, като овкусите с чили и риган. Оставете сместа да изстине напълно.

Разточете тестото, разпределете плънката и прегънете под формата на полумесец.

Тестото се разточва и отгоре се разпределя плънката. Прехлупва се и се притиска, за да се затвори добре. Пече се в намазнена тава с дебело дъно в предварително загряна на 200 градуса фурна с вентилатор.

Готовата пица Калцоне намажете с чист зехтин и поднесете.

Рейтинг

5 0
4 2
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар